Sunday, June 16, 2013

Promise




Boy : Saya sayang kot kat awak.
Girl : Buktinye mana?
Boy : Saya tk couple dgn awak.
Girl : Cmtu eh?
Boy : Yelah. Tunggu 10 tahun lagi boleh?
Girl : Buat ape? 
Boy : Kite kawenlah. Tk nak kawen dgn saya ke?
Girl : Boleh jgk. Tp kenapa 10 tahun lagi?
Boy : Saje. Tk boleh?
Girl : Ada saya cakap tk boleh?
Boy : Tkde. 

11 tahun kemudian.

Boy : Buat apa kt sini? 
Girl : Shopping baju sikit. Awak buatpe?
Boy : Samalah. Baju ntuk sape?
Girl : Suami. Awak?
Boy : Untuk isteri.
Girl : Oh untunglah. Tgk sikit, cantik tak baju tu?
Boy : Mestilah cantik. Saya yg pilih kan.
Girl : Isteri awak tu cantik tak?
Boy : Cantik gyle. Tk leh lawan la dgn perempuan lain.
Girl : Yeke? Bukti?
Boy : Nak bukti jgk ke?
Girl : Nak laaaa!

Boy ajak Girl ke satu tempat. Girl hanya ikut Boy dari belakang. 

Boy : Tadaaa! Cantik tak?
Girl : Eeee, gemuk!
Boy : Alaa buncit sikit je. Tetap cantik kot.
Girl : Gemuk jgk. Awak terima dia lagi ke?
Boy : Terimalah. Dia tgh pregnant anak saya kot.
Girl : Yeke? Patutlah perut buncit semacam je.
Boy : Well.
Girl : Dah berapa bulan?
Boy : Masuk bulan ni dah 5 bulan. Alhamdulillah.
Girl : Oh hmmm. Tunggu 4 bulan lagi, keluarlah baby tu kan.
Boy : Yupp. (peluk bahu Girl) Dahlah. Jom balik. Tak payah nak tengok cermin tu sangat. Awak tetap cantik bg saya. Tak kisahlah gemuk ke kurus ke..
Girl : Betul ?
Boy : Betul.
Girl : Bukti?
Boy : Ni saya teman awak shopping, beli baju untuk awak?
Girl : Lagi?
Boy : Sanggup tunggu 10 tahun demi hubungan kita. Sayanglah tu.
Girl : Okey, saya pun sayang awak juga. Jom balik.

The End.


14 comments:

  1. wiwitt ! kite ar nim .. hahaha

    ReplyDelete
  2. sebenarnye isteri sya dia .

    ReplyDelete
  3. omg .. :O !! muah sikit firash :*

    ReplyDelete
  4. gatalllllllllllllllllllllll !!!!! gtaw tok wan .

    ReplyDelete
  5. Sweetnyeee ;') . O m g , ni boleh buat cair ni dapat suami gini .

    Jemput bace enty terbaru yee;')

    http://mrssuperawesome.blogspot.com/2013/12/want-this-pls.html

    ReplyDelete
  6. alooo ingat dh jumpe org lain td. Nice story...sukaaa!

    ReplyDelete

Kritiklah dulu